Ha valaki azon gondolkodik, vajon miért került ki egy látogatószámláló az oldalra, itt találja a választ.

2019.06.19 18:23

Ha valamelyik közösségi oldalon közzéteszünk valamit, az visszajelzést ad arról, hogy hányan léptek valamilyen interakcióba a tartalommal. A kedvelések és a hozzászólások, vagy éppen a megtekintések nyomon követhetők (bár az utóbbi csak egy szám, nincs mögötte konkrét felhasználó).  A weboldalak önmagukban  nem ilyen közlékenyek, hacsak nem vesszük rá őket adatközlésre. 

Ahogy mindenki, aki nyilvánosságra hoz bármilyen tartalmat, úgy én is kíváncsi vagyok arra, hogy felkeltem-e vele bárki érdeklődését. A Webnode (a szolgáltató) is mutatja, hogy hányan kattintottak ide, és mely oldalak a legnépszerűbbek, meg a Google Analytics is. (Utóbbi még azt is megmutatja, melyik országból kattintottak ide.) A két szolgáltatás nagyjából egy nagyságrenddel eltérő adatot ad, ezért úgy gondoltam, kiteszek egy látogatószámlálót, hogy megnézzem, vajon ki ad pontosabb adatot. (Nekem az a gyanúm, hogy a Webnode nem tudja megkülönböztetni a robotokat az érdeklődőktől, talán erre is hamarosan fény derül.)

Persze, nem az a fontos, hogy hányan tévednek ide, majd gyorsan tovább is rebbennek (nincs itt semmi látnivaló!), hanem azok, akik ebbe-abba bele is olvasnak, esetleg visszatérő vendéggé válnak. Mégis, ahhoz, hogy tudjam, mi az érdekes számotokra, valahogy rá kéne jönnöm, melyik adat áll közelebb a valósághoz.